Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко про зміну прем’єра: "Перший барак міняється білизною з другим"

Вівторок, 29 березня 2016, 11:00

Лідер партії "Батьківщина" Юлій Тимошенко вважає, що від зміни Арсенія Яценюка на Володимира Гройсмана у Кабінеті міністрів нічого не зміниться для України.

"Сьогодні політична криза настільки очевидна, що вся країна сидить із поп-корном і дивиться, чи є, все ж таки, совість у політиків, і чим вся ця епопея завершиться", - сказала вона з трибуни Верховної Ради 29 березня.

"Всі кулуарні переговори, які сьогодні ведуться, замикаються на тому, що дві найбільші фракції – "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" – поміняються місцями у президії: "Блок Петра Порошенка" з президії Верховної Ради піде в президію уряду, а "Народний фронт" з президії в уряді прийде в президію Верховної Ради", - заявила Тимошенко.

"Насправді буде так виглядати ця заміна. Згадується такий старий несмішний анекдот: коли в концентраційному таборі сказали, що сьогодні буде зміна білизни – і перший барак міняється білизною з другим. Приблизно так виглядає сьогодні переформатування коаліції", - додала вона.

За словами Тимошенко, більшість парламентарів намагаються зберегти чинний парламент. "Я не поділяю цю думку: якщо воно прогнило, краще його міняти", - заявила вона.

"Але якщо хтось вважає, що треба зберігати парламент, то треба всім нам разом створити 10-15 ультимативних вимог (щодо рішень – ред.), які треба провести до будь-якого нового формування коаліції, які стосуються життя людей", - заявила Тимошенко.

На її думку, бізнес-асоціації мають висунути вимоги до влади. Також, вважає Тимошенко, треба вирішити соціальні питання й проблеми сільського господарства: продовжити мораторій на землю, повернути аграріям пільгову систему оподаткування чи фіксований податок на землю тощо.

Як відомо, раніше фракція "Батьківщина" вийшла з коаліції "Європейська Україна", але тепер ідеться про формування нової коаліції за участю політсил Петра Порошенка, Арсенія Яценюка та Юлії Тимошенко.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування