"Газпром" ігнорує нові тарифи на транзит через Україну – Вітренко

Четвер, 3 березня 2016, 05:46

Російський монополіст "Газпром" поки відмовляється платити за транзит газу по території України за новими, підвищеними тарифами.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі "Громадського".

"Поки вони просто не приймають нові правила гри, тому що вони розуміють, що у них немає ніяких юридичних підстав, так як самим контрактом передбачено зміну умов", - сказав він.

Вітренко також додав, що в новому році, з урахуванням підвищення цін на транзит газу, російський "Газпром" повинен заплатити близько 6,4 млрд доларів, тобто більше ніж в три рази порівняно з минулим роком.

"Нові умови передбачають, що тепер умови однакові для всіх і вони визначаються регулятором. Це те, що ми вимагаємо від "Газпрому", щоб він ці нові правила сприйняв", - сказав він.

Також Вітренко подав обгрунтування нових тарифів для "Газпрому".

"Нові тарифи - це не просто примха "Нафтогазу". Вони визначені в українському законодавстві після того, як Україна імплементувала європейське енергетичне законодавство", - підсумував він.

Нагадаємо, у Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і компослуг прогнозують з 1 квітня підвищення мінімального тарифу на газ для населення і теплокомуненерго на 53%, до 5,5 тис гривень з ПДВ за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування