ЗМІ: ЄС в березні продовжить санкції проти Росії

Четвер, 3 березня 2016, 08:01

Євросоюз продовжить санкції проти 149 фізичних та 37 юридичних осіб, введені в 2014 році у зв'язку з подіями на Україні і строк яких спливає 15 березня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

У середу питання обговорювалося на рівні високопоставлених представників країн ЄС, і вони дійшли згоди про продовження цих санкцій ще на півроку. Останній раз ці заходи продовжували у вересні, також терміном на півроку.

Крім того, на рік буде продовжено заморожування коштів 16-17 осіб, яких ЄС вважає причетними до корупції при колишньому президенті України Вікторі Януковичі.

Більш дискусійним є питання про продовження економічних обмежувальних заходів щодо Росії, термін дії яких закінчується в липні, пише газета.

У березні питання про економічну взаємодію з Росією обговорять міністри закордонних справ. Ознакою мінливих настроїв в Брюсселі є те, що глава єврокомісії Жан-Клод Юнкер розмірковує про можливість поїздки в червні на Санкт-Петербурзький міжнародний економічний форум, пише газета.

У середу дипломатичне джерело в ЄС заявив "Інтерфаксу", коментуючи можливе продовження в березні санкцій щодо фізичних осіб, що "є очевидний зв'язок" подальшої долі цих санкцій з виконанням мінських угод.

Він зазначив, що слабо собі уявляє, як можна зняти санкції з тих, хто безпосередньо винен чи сприяв порушення кордонів України, тоді як залишається невирішеною проблема імплементації мінських угод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування