У Луганській ОДА бояться, що Росія захопить Мілове

Четвер, 3 березня 2016, 11:23

Росія може захопити український прикордонний пункт пропуску у селищі Мілове в Луганській області, через таку небезпеку його можуть перемістити.

Про це заявив заступник голови Луганської обласної держадміністрації з питань безпеки та громадського порядку Юрій Клименко, повідомляється в Facebook Луганської ОДА.

У селищі Мілове з 1992 року функціонує міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення Мілове (Україна) – Чертково (РФ). Оскільки між цими населеними пунктами держкордон на деяких ділянках є умовним і на 3 км він тягнеться вулицею "із символічною назвою Дружби народів", пункт "фактично розташований на території Росії", зазначають в ОДА.

"За наявною інформацією Урядом РФ виділено кошти для переселення осіб, які проживають в Чертково по вул. Дружби народів. На цей час такі заходи вже проводяться", - зазначається в повідомленні.

Таким чином, за словами Клименка, "існує загроза "віджаття" пункту пропуску в Міловому так званими "зеленими чоловічками".

Для попередження конфліктних ситуацій та можливих провокаційних дій із боку силових і владних структур стосовно персоналу українських контрольних органів луганські прикордонники ініціювали нараду у Міловській райдержадміністрації.

На ній було ухвалено рішення про можливе розміщення міждержавного пункту пропуску "Мілове" на ділянці РКП "Старобільськвода" у разі вирішення питання передачі вказаної ділянки у комунальну власність Міловської райдержадміністрації.

Керівник області підтримав ініціативу Державної прикордонної служби та Луганської митниці щодо необхідності перенесення пункту пропуску на українську територію.

Клименко: «Існує загроза «віджаття» пункту пропуску в Міловому так званими «зеленими чоловічками» У селищі Мілове з...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on Thursday, March 3, 2016

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування