Молдова закликає Росію вивести війська з Придністров'я

Середа, 30 березня 2016, 04:43

Республіка Молдова підтверджує свою позицію про необхідність виведення російських військ і озброєння з території невизнаної республіки Придністров'я.

Про це було заявлено під час молдавсько-російських консультацій, які проходили в Кишиневі, повідомляє "Укрінформ".

Керівник молдавської делегації, заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Ліліан Дарій зазначив, що молдавська сторона наполягає і на заміну російських миротворців в зоні безпеки на Дністрі місією цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Під час консультацій було обговорено також питання відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі "5 + 2" (Молдова, Придністров'є - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ, Росія - гаранти, ЄС і США - спостерігачі). Глава російської делегації, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що вітає відновлені двосторонні контакти між представниками Кишинева і Тирасполя.

На території Придністровського регіону розквартировані частини 14 російської армії, а в селі Ковбасна Рибницького району знаходяться склади з боєприпасами, де ще з радянських часів зберігається понад 20 тисяч тонн снарядів і авіабомб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...