Копачі бурштину зчепилися з поліцією – 7 правоохоронців у лікарні

Середа, 30 березня 2016, 14:53

На Рівненщині добувачі бурштину чинять опір працівникам поліції, 30 березня семеро правоохоронців потрапили до лікарні.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, 29 березня у чергову частину Сарненського відділу поліції надійшло два повідомлення про незаконний видобуток бурштину.

У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі "Мохи" Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають "сонячне каміння". Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, кількість бурштинокопачів тоді зросла до 50-ти.

В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою.

До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

30 березня об 11.40 в урочищі "Гальбин" орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку.

Крім того, вранці поблизу Клесова майже тисяча людей перегородили дорогу для в’їзду в урочище "Смітник". Старателі погрожували поліцейським та чинили опір.

У результаті сутички 7 правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу. Ведуть досудове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News