За три місяці жертвами операції РФ у Сирії стали не менше 1000 цивільних

Четвер, 31 березня 2016, 05:43

Жертвами російської військової операції в Сирії тільки за три перших місяці її проведення стали не менше тисячі цивільних осіб.

Про це йдеться у звіті Моніторингової групи повітряних воєн Airwars Monitoring Group (AMG) "Бездумна зневага життями мирних жителів".

Дані, зібрані AMG, стосуються перших трьох місяців російської операції в Сирії - з 30 вересня по 31 грудня 2015 року.

У доповіді стверджується, що до кінця 2015 року в результаті дій російської авіації загинули від 1098 до 1450 мирних жителів, понад 1700 осіб були поранені.

AMG зібрала і проаналізувала дані ряду сирійських моніторингових та правозахисних організацій, серед яких Сирійська мережа з прав людини (Syrian Network for Human Rights, SNHR), Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (Syrian Observatory for Human Rights, SOHR), Центр документації насильства ( Violations Documentations Center, VDC) та інші. Сумарно всі ці організації повідомили про 330 інцидентів з обстрілами мирних жителів російською авіацією, в результаті яких загинули від 1 826 до 2 426 осіб.

Для верифікації отриманих даних AMG використовували офіційні дані російського Міноборони, повідомлення преси та відомості з соціальних мереж. В результаті група дослідників визнала підтвердженими 192 випадки загибелі мирних жителів в результаті дій російської авіації з 330, про які повідомляли правозахисники. Наведена AMG оцінка чисельності загиблих зроблена виходячи з числа верифікованих інцидентів.

Згідно з доповіддю, Росія в перші місяці операції активно обстрілювала цивільну інфраструктуру в Сирії, в тому числі, пункти видачі їжі, водоочисні споруди. Ці удари приводили до масової загибелі мирних жителів (коли число жертв становило 20 осіб і більше) 16 разів. Зокрема, 71 мирний сирієць загинув в результаті удару по ринку в місті Аль-Букамаль в провінції Дейр-ез-Зор, йдеться в доповіді.

Як відомо, Міноборони Росії відкидає звинувачення в тому, що в результаті ударів російської авіації в Сирії гинуть мирні жителі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...