Росія влаштувала в Придністров'ї військові навчання зі стрільбами

Четвер, 31 березня 2016, 11:41

У Придністровському регіоні Молдови пройшли ротні тактичні навчання військовослужбовців Оперативної групи російських військ.

Про це заявив начальник прес-служби Західного військового округу Росії Ігор Мугінов, повідомляє "Інтерфакс".

"Понад 400 військовослужбовців та близько 50 одиниць техніки взяли участь в ротних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою, які завершилися в Оперативній групі російських військ в Придністровському регіоні республіки Молдова", – сказав Мугинов.

За його словами, вперше в ході навчань військовослужбовцями групи була відпрацьована комплексна задача протидії мінному терору.

"Спеціально під цю задачу на військовому стрільбищі ОГРВ були встановлені мінні поля, обладнані великою кількістю різних імітаційних засобів. "Заміновані" ділянки імітували території, де була помічена підривна діяльність диверсійно-розвідувальних груп незаконних збройних формувань, і місцевість, залишену умовним супротивником під час контратаки, або в його тилу", – заявив він.

Він також повідомив, що на етапі бойових стрільб військовослужбовці вразили стаціонарні, рухомі мішені, а також такі, які раптово з'являються, що імітує живу силу та бойову техніку умовного противника.

"Вогонь вівся з штатного озброєння БТР, автоматичних і ручних гранатометів АГС-17 і РПГ-7, а також усіх видів стрілецької зброї, всього в ході бойових стрільб було витрачено понад 100 тисяч різних боєприпасів", – сказав Мугінов.

Також, за його словами, в ході навчань були відпрацьовані завдання мотострілецького підрозділу при наступі і в обороні, дії в умовах застосування умовним противником зброї масового ураження, окремо проведені заняття з водійським складом,

"РТН в ОГРВ пройшли у відповідність з планом бойової підготовки Західного військового округу, вони є вищою формою навчання військовослужбовців на етапі бойового злагодження рот", – додав він.

Як відомо, раніше Молдова закликала Росію вивести свої війська з Придністров'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування