У ФСБ Росії заявляють, що затримали підполковника СБУ

Четвер, 31 березня 2016, 12:30
У ФСБ Росії заявляють, що затримали підполковника СБУ

У ФСБ Росії заявляють, що затримали співробітника департаменту контррозвідки центрального апарату Служби безпеки України підполковника Юрія Іванченка.

У повідомленні, поширеному ФСБ, йдеться про те, що "Служба безпеки України і ЦРУ підготували Іванченка для участі в операції з підстави на вербування ФСБ шляхом ініціативного пропонування їм своїх послуг".

Іванченко, як заявили в ФСБ, в кінці березня прибув Росію під приводом відвідування родичів, незважаючи на те, що виїзд на територію Росії своїм співробітникам українські спецслужби заборонили. 26 березня він був затриманий.

У повідомленні, поширеному ФСБ, йдеться про те, що Іванченко намагався запропонувати свої послуги російським спецслужбам ще в 2014 році.

"Співробітник СБУ мав зацікавити ФСБ своїми можливостями добувати секретну інформацію і переконати ФСБ в необхідності підтримувати з ним зв'язок в умовах Києва через схованки", - підкреслюється в заяві.

За даними російських спецслужб, "на певному етапі СБУ і ЦРУ США планували схопити на гарячому співробітника ФСБ під час отримання інформації від Іванченка".

"Оскільки дії іноземця не завдали шкоди безпеці Росії, він буде видворений в Україну із закриттям в'їзду на територію Росії", - заявили в ФСБ.

Медуза

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...