Розслідувачі розповіли про угоди з нерухомістю, пов'язані з "жінками Путіна"

Четвер, 31 березня 2016, 17:59

Бізнесмен Григорій Баєвський - партнер російського мільярдера Аркадія Ротенберга, передавав дорогу нерухомість кільком жінкам, пов'язаним з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляють Reuters та OCCRP, одна з жінок - молодша дочка Путіна; двоє інших - найближчі родички екс-депутата Держдуми Аліни Кабаєвої.

А четверта - студентка Аліса Харчева, яка позувала для календаря на честь дня народження президента РФ.

 
Аліса Харчева
 

Квартири і будинки, про які йде мова, розташовані в дорогих районах Москви і Підмосков'я на територіях, які ретельно охороняються.

За інформацією агентства, наявні у відкритому доступі документи показують, що Баєвський передавав або продавав нерухомість трьох із цих жінок. Катерина Тихонова також вказувала адресу квартири, що належить Баєвському, як свою власну під час реєстрації нової компанії.

"Виявлений взаємозв'язок доповнює уявлення про найближче оточення Путіна і про те, як у відносинах його учасників стирається межа між державною діяльністю і бізнесом", - повідомляє Reuters.

Баєвський почав вести бізнес з братами Ротенбергами в 2011 році. До 2014 року він працював керівником на одному з інвестиційних підприємств Аркадія Ротенберга.

Як зазначає Reuters з посиланням на відкриті дані, фірми, співвласником яких є Баєвський, отримували держконтракти на будівництво всього приблизно на 6 мільярдів рублів ($88 мільйонів) за останні два роки.

"Ми нічого не знаємо про те, хто він (Баєвський) такий. Президент також не знайомий з ним", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування