ВККС подумає, чи робити Царевич довічною суддею, після її суду

Четвер, 31 березня 2016, 21:32
ВККС подумає, чи робити Царевич довічною суддею, після її суду

ВККС відклала розгляд справи судді Печерського суду Оксани Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування "Автомайдану".

Про таке рішення ВККС у своєму Facebook  написав один з адвокатів Майдану Роман Маселко.

У четвер відбувся другий тур оцінювання суддів, в тому числі Царевич.

"За результатами оцінювання Царевич, ВККС прогнозовано відклала розгляд її справи. Будуть чекати вироку по її кримінальній справі. Питання, скільки часу доведеться чекати", - написав Маселко.

Він також додав, що Царевич заявила, що ніхто з водіїв, у яких вона забрала права за поїздку у Межигір'я 29 грудня 2013 року, "їй не казали, що справи пов’язані з акціями протесту".

"Я знав, що суддя Царевич буде все заперечувати, але такого цинізму і відвертої брехні я не очікував. Вона двічі повторила, що ніхто з водіїв не сказав, що справи пов'язані з акціями протесту", - написав він.

 
Царевич на тестуванні

"Особисто я у справі Ольги Лугової 15 січня 2014 року значну частину свого виступу перед Царевич присвятив тому, що це є переслідуванням за участь у акції протестів, що водій був учасником акції, і що справа має очевидний політичний підтекст", - наголосив Маселко.

Як відомо, під час Майдану, Царевич прийняла рішення про позбавлення прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у акції Автомайдану, що полягала у поїздці до резиденції колишнього президента Віктора Януковича – Межигіря.

Після цього до активістів приходили даїшники з фіктивними рапортами, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівників ДАІ. За цими рапортами складали фіктивні протоколи, за якими судді виносили неправомірні рішення про позбавлення прав всіх водіїв, яких змогли зафіксувати камери ДАІ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування