Глава МЗС Франції: Вибори на Донбасі слід провести до липня

П'ятниця, 4 березня 2016, 02:03
Глава МЗС Франції: Вибори на Донбасі слід провести до липня

Глави МЗС "нормандської четвірки" згодні, що місцеві вибори на Донбасі слід провести протягом першого півріччя 2016 року.

"Ми висловили бажання, щоб ці вибори пройшли до кінця першого півріччя 2016 року", - заявив в п'ятницю глава МЗС Франції Жан-Марк Ейро після переговорів "Нормандське четвірки".

Крім того, за його словами, міністри закликали "до звільнення або обміну всіх полонених і незаконно утримуваних під вартою людей до 30 квітня".

Французький міністр також повідомив, що на переговорах "сторони наголосили на важливості прийняття (Україною) закону про вибори, який би дозволив провести вибори в місцеві органи влади в першому півріччі 2016 року".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в свою чергу заявив, що черговий фарс виборів на Донбасі нікому не потрібен, голосування відбудеться або за українськими законами і стандартами ОБСЄ, або його взагалі не буде.

 "Дискусія про модальнсть виборів була дуже складною. Оскільки єдині вільні і чесні вибори, які можуть бути на Донбасі, це вибори на основі українського законодавства та за критеріями ОБСЄ. Або вибори є справжніми виборами, вільними і чесними, або нам складно говорити про якісь вибори взагалі", - сказав український міністр.

При цьому глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова була підтримати пропозицію Німеччини і Франції про проведення виборів на Донбасі в першій половині року, однак Київ попросив не наполягати на цьому.

"Ми були готові підтримати його, але українська сторона попросила не наполягати на цьому, і в підсумку консенсусу не вийшло", - зазначив він.

"Інтерфакс-Україна", "Укрінформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...