Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Савченко заборонила її годувати і проводити розтин

П'ятниця, 4 березня 2016, 10:59

Українська депутат Надія Савченко, що незаконно утримується в Росії, заборонила виводити її з голодування і проводити розтин у разі смерті.

Про це йдеться у її заяві, написаній 4 березня, яку оприлюднив її адвокат Микола Полозов.

Были у Нади. Её решение неизменно. Единственное условие и требование Надежды Савченко по прекращению сухой голодовки - ...

Опубліковано Nikolay Polozov 4 березень 2016 р.

Савченко підтвердила оголошення сухого голодування з 4 березня до повернення її в Україну "живою чи мертвою", назвавши цей крок "протестом на дії російської влади, російських спецслужб, слідства, суду і прокуратури РФ".

"Вони винні в порушенні міжнародного права, у викраденні мене з України, насильному перевезені мене в Росію і незаконному утримувані мене в тюрмах РФ, і безчесному суді наді мною", - написала Савченко.

Вона заборонила "в СІЗО і взагалі в Росії" намагатися виводити її з голодування.

Також вона заборонила російським лікарям брати у неї будь-які аналізи чи лікувати її. Савченко вимагає допустити до неї українських чи європейських лікарів.

"Якщо до 9.03.2016 я залишуся живою, вимагаю вивезти мене в судове засідання", - написала Савченко.

"У випадку моєї смерті забороняю розтинати моє тіло і вимагаю віддати його цілим моїй мамі і сестрі", - йдеться в заяві.

Полозов уточнив, що наразі до Савченко пішли її сестра та українські консула, хоча він сумнівається, що вони зможуть вмовити її змінити рішення.

Як відомо, останнє судове засідання у справі Савченко мало відбутися 3 березня, але саме перед її останнім словом суд несподівано оголосив перерву до 9 березня.

Через це Савченко оголосила сухе голодування. Її останнє слово згодом оприлюднили адвокати.

Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування