Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Савченко будуть насильно виводити з голодування - адвокат

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:11

Відповідно до кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації Надію Савченко будуть насильно виводити з голодування.

Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив адвокат Марк Фейгін, який відвідав Савченко в СІЗО після початку її "сухого голодування".

"Кримінально-виконавчий кодекс РФ не дає права померти людині, яка оголосила голодування. Тому керівництво СІЗО, де перебуває Савченко, не зможе дозволити собі таку "розкіш", їх прямий обов'язок полягає в зворотному", - сказав захисник.

"Так що, не зважаючи на її заборони, Надію Вікторівну будуть виводити з цього стану. І з реплік місцевих керівників можу припустити, що вони вже готуються до цього", - зазначив Фейгін.

В такому випадку можна буде констатувати, що сучасна російська судова система повернеться до давньої практики радянської влади з примусовим годуванням політв'язнів і дисидентів, які оголошували голодування.

Як відомо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка усі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її незаконно переправили на територію Росії.

Після несподіваного закінчення засідання 3 березня, коли суддя Леонід Степаненко не дав їй оголосити заключну промову, Савченко оголосила "сухе голодування", яким давно погрожувала у разі зволікань.

"Сухе голодування" - дуже важке випробування для організму, яке за 5-7 днів приводить до смертельного результату.

У своїй заяві, опублікованій в п'ятницю, Савченко заборонила намагатися виводити її з голодування, брати будь-які аналізи і примушувати приймати будь-які медикаменти персоналу з РФ.

Будь-яке застосування до неї фізичної сили вона буде розцінювати як тортури і чинити опір.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування