Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики на Донбасі готуються захоплювати нові території – Розвідка

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:45
Бойовики на Донбасі готуються захоплювати нові території – Розвідка

Бойовики на сході України готуються до активізації бойових дій із метою розширення підконтрольних їм територій.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький на брифінгу 4 березня.

Також, за його словами, вони проводять заходи для підтримання "передових підрозділів у готовності до негайного застосування в умовах різких змін обстановки – у тому числі, за рахунок прихованого перекидання підрозділів противника до лінії розмежування".

 
Дані розвідки про ситуацію на Донбасі станом на 4 березня 2016 року

За даними розвідки, бойовики проводять навчання "у єдиній системі оперативної та бойової підготовки Збройних сил Російської Федерації з відпрацюванням частинами і з’єднаннями 1-го та 2-го армійського корпусів питань наступальної тематики та умовного ураження реальних об’єктів сил АТО".

Крім того, відзначають накопичення на Донбасі боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та матеріальних засобів, які доставляються з Російської Федерації.

За даними розвідки, з початку року на територію України прибуло близько 1700 осіб.

"В єдиній системі підготовки Південно-військового округу (РФ) відбуваються навчально-бойові заходи 1-го та 2-го армійських корпусів. У січні-лютому на окупованих територіях тривали інтенсивні навчання різних підрозділів практично усіх компонентів російсько-окупаційних військ", - заявив Скібіцький.

"Загалом на полігонах поблизу Мосьпіне, Торез, Маркіне, Амвросіївка, Шимшинівка, Бугаївка та інших було проведено більше 20-ти заходів бойової підготовки російсько-окупаційних військ", - додав він.

За словами Скібіцького, "в основному відпрацьовувалися питання наступальної і контрнаступальної тематики".

 

"Станом на 1 березня фактично завершено бойове злагодження батальйонів 1-го та 2-го армійського корпусів (бойовиків – ред.)", - заявив представник української розвідки.

Відтак, зростає ризик на донецькому та маріупольському напрямку.

Крім того, на території РФ формується третій, "резервний", армійський корпус, який запланували створити ще в 2015 році, розповів Скібіцький.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування