Яценюк розповів, яким має бути новий генпрокурор

Субота, 5 березня 2016, 11:28

Новий генеральний прокурор має бути "неупередженою, професійною та деполітизованою особою".

Про це 5 березня заявив глава уряду Арсеній Яценюк, виступаючи у Полтаві на церемонії складання присяги новими патрульними поліцейськими. 

"Суспільство вимагає виконувати закон. ... Як прем'єр, я вимагаю, щоб на бік закону стали суди, прокуратура і новий генеральний прокурор, якого треба невідкладно призначити, і який має бути неупередженою, професійною та деполітизованою особою", - заявив Яценюк. 

При цьому глава уряду згадав про суд над патрульним поліцейським Сергієм Олійником, якого судять за смерть 17-річного Михайла Медведєва під час переслідування BMW.

За словами Яценюка, той факт, що "завдяки суспільній підтримці та позиції міністра" Олійника звільнили з-під варти та дали можливість "провести неупереджене розслідування" є підтвердженням того, що суспільство "дуже здорове, довіряє поліції і стало на бік поліцейських". 

Як відомо, 16 лютого, президент Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. 19 лютого Порошенко вніс до ВР подання на звільнення Шокіна з посади генпрокурора.

29 лютого прокурор ГПУ Владислав Куценко повідомив, що Шокін прийняв пропозицію президента і написав заяву про відставку. Наразі Шокін все ще перебуває у відпустці.

Заяву Шокіна Верховна Рада ще не розглядала.

Нардеп від БПП  Сергій Лещенко повідомив, що група депутатів з об'єднання "Єврооптимісти" звернулася до президента з пропозицією назвати трьох основних кандидатів на посаду генпрокурора.

"Щоб протягом трьох днів тижня журналісти подивилися їх минуле, чи були у них "скелети в шафі" або це люди з кришталево чистою репутацією. Провести публічний "праймеріз" цих кандидатів, щоб, коли буде голосування в залі, депутати розуміли, за кого вони голосують. Тому що ці помилки занадто дорого коштують країні", - зазначив Лещенко. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування