У Керчі – черги на заміну українських автономерів

Субота, 5 березня 2016, 18:41
У Керчі – черги на заміну українських автономерів

У Керчі водії шикуються в черги до МРЕВ ДАІ, щоб встигнути до 1 квітня змінити українські номери на російські.

У чергу щодня стають по кілька десятків людей, розповідають автовласники, передає "Крим.Реалії".

Багато кримчан до останнього тягнули зі зміною номерів, оскільки після отримання російських вони більше не зможуть в'їхати на територію материкової частини України.

При цьому водії скаржаться, що термінали для запису в електронну чергу у МРЕВ не працюють.

"Більшість тут сьогодні, звісно, за російськими номерами. Але багато хто і по реєстрацію. Я машину купив, терміни тиснуть. Тому я тут з ранку і до останнього!", - розповів один із водіїв.

Із 1 квітня цього року в Криму почнуть штрафувати водіїв за їзду на автомобілях із українськими номерами. Штраф, згідно з кодексом про адміністративні правопорушення РФ, становитиме 500 рублів. У разі подальшого порушення можуть позбавити прав на термін до 3 місяців.

Раніше в кримському ДАІ повідомляли, що з номерами українського зразка в Криму продовжують їздити близько 25% автомобілів.

Для заміни держзнаків водіям дозволили не складати знову іспити на знання російських правил дорожнього руху, а прийти до ДІБДР з паспортом, документами на машину і номерним знаком і отримати новий.

У січні кримські водії оскаржили в суді необхідність заміни українських номерів, проте 17 лютого Верховний суд Росії відхилив скаргу, пославшись на закон про безпеку дорожнього руху, який зобов'язує автомобілістів проходити обов'язкову реєстрацію в ДІБДР Росії.

Як відомо, Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Україна і цивілізований світ вважають АРК частиною України, а кримчан – українськими громадянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування