Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леоновій вручили клопотання про тримання під вартою. Її госпіталізовано

Неділя, 6 березня 2016, 22:19

Росіянка Анастасія Леонова, звільнена в ніч на 6 березня з СІЗО, де утримувалася за підозрою у підготовці теракту у Києві, знову отримала від СБУ клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Про це 6 березня Леонова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно з СБУ. Вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Сподіваються розглянути сьогодні (6 березня). Слово в слово те ж саме, що було у клопотанні про продовження, яке суд відхилив. ... Я себе дуже погано почуваю, сподіваюся встигнути доїхати до лікарні", - заявила вона. 

Згодом громадський активіст Максим Козуб, який підтримує контакт з Леоновою у її справі, повідомив, що у його підзахисної "на тлі всіх подій якийсь судинний криз".

"Сидимо у приймальному покої, чекаємо на лікаря", - зазначив Козуб. 

Також він додав, що Леоновій зателефонував слідчий СБУ Хлопотін.

"Повідомив, що "приблизно о 18:00 відбудеться засідання Шевченківського райсуду з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою". Тим часом Насті погано, вона втрачає свідомість, чекаємо "Швидку", - заявив Козуб.

Згодом стало відомо, що Леонову госпіталізовано. 

"Настя Леонова у лікарні, її адвокат Віктор Губський їде до неї", - повідомив Козуб.

Як відомо,  Леонову затримали у грудні 2015 року. Вона була на тренувальній базі "Правого сектора", де займалася висвітленням діяльності організації в інтернеті. Після конфлікту Леонова пішла на базу "громадянського корпусу" добровольчого батальйону "Азов" у Валках (Харківська область). Вона була затримана в Києві.

Леонова виявилася однією з трьох росіян, які, за заявою Служби безпеки України, входили до диверсійно-розвідувальної групи поряд з трьома українцями, і готували теракт у Києві.

Раніше Леонова дала письмове інтерв'ю російському телеканалу "Дождь", в якому заявила про тортури з боку СБУ.

Напередодні звільнення Леонової з СІЗО в СБУ заявили, що вона залишається у статусі підозрюваної, слідчі СБУ звертатимуться до суду з новим клопотанням про її тримання під вартою.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування