Євросоюз планує перекрити "балканський маршрут"

Понеділок, 7 березня 2016, 03:02

За результатами саміту ЄС-Туреччина європейські лідери сподіваються оголосити "закритим" балканський міграційний маршрут.

Про це стало відомо з проекту підсумкової заяви саміту, який у неділю, 6 березня, оприлюднило агентство AP, пише DW.COM.

Лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті 7 березня шукатимуть шляхів перекрити "балканський маршрут", яким біженці дістаються з Греції до країн Західної Європи, та збільшити допомогу Афінам.

Згідно з документом, європейські лідери візьмуть на себе зобов'язання "покласти край незаконним потокам мігрантів західнобалканським маршрутом; цей маршрут тепер закритий".

Євросоюз також зобов'яжеться допомогти Греції у важкій ситуації, що склалася в країні через наплив шукачів притулку.

"Це - колективна відповідальність Європейського Союзу, яка вимагає швидкої та ефективної мобілізації", - йдеться у проекті заяви.

Лідери країн-членів ЄС також намагатимуться переконати прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу скоротити потік мігрантів до Європи, а також прийняти тисячі шукачів притулку, чиї заяви відхилено.

Ввечері 6 березня канцлерка Німеччини Анґела Меркель та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зустрілися в Брюсселі з Давутоглу, щоб підготувати саміт.

Нагадаємо, що ЄС запропонував Туреччині три мільярди євро для прийому біженців, а також обіцяє прискорити переговори щодо перспективи членства та безвізового режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News