Нетаньяху відмовився від зустрічі з Обамою

Вівторок, 8 березня 2016, 05:12

Ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху відмовився від зустрічі з президентом США Бараком Обамою.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок прес-секретар Ради безпеки США Нед Прайс, передає ВВС.

За його словами, запрошення відвідати Білий дім було відправлено ізраїльському прем'єру ще два тижні тому, але офіційної відповіді на нього не було.

Як уточнив Прайс, натомість Нетаньяху розпорядився повністю скасувати свій візит до США.

"Ми з нетерпінням чекали можливості провести двосторонню зустріч, і тільки недавно зі ЗМІ дізналися, що прем'єр-міністр вирішив не приймати наше запрошення і скасував візит", - сказав він.

За словами Прайса, ствердження ізраїльської сторони, що зустріч скасована через те, що вона не вкладається в графік Нетаньяху, "не відповідають дійсності".

В ході свого візиту Нетаньяху повинен був виступити в Американо-ізраїльському комітеті з громадських зв'язків - НКО, який називають однією з основних проізраїльських лобістських груп в США. Зараз одне з головних питань на порядку відносин двох країн - розмір пакета військової допомоги, який найближчим часом має бути наданий Ізраїлю США.

Нетаньяху послідовно виступає проти підписаної в липні міжнародної угоди щодо ядерної програми Ірану. На думку прем'єра, представники "шістки" країн-парламентерів проявили слабкість, уклавши цю угоду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування