Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Здоров'я Савченко таке ж, як учора

Вівторок, 8 березня 2016, 11:31

Видимого погіршення стану здоров'я в української політув'язненої Надії Савченко немає, українка має твердий намір виступити 9 березня у суді.

Про це 8 березня повідомив у Facebook один з адвокатів Савченко Микола Полозов.

"Українські консули Олександр Ковтун та Віталій Москаленко 8 березня відвідали Надію у СІЗО м.Новочеркаськ. Передали їй привітання. Видимого погіршення стану здоров'я у Надії немає, відчуває вона себе так само, як і вчора", - зазначив Полозов. 

Він додав, що Савченко має твердий намір виступити у суді 9 березня.

Як відомо, раніше нардеп Ірина Геращенко повідомила, що 8 березня до української льотчиці Надії Савченко, незаконно ув'язненої в РФ, виїде група українських лікарів, які мають її оглянути і надати допомогу.

Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Адвокати Савченко закликали омбудсмена РФ Еллу Памфілову негайно розпочати моніторинг стану її здоров'я. За словами Полозова, якщо 9 березня незаконно ув'язнену у РФ українську льотчицю не доставлять до суду, ніхто не буде знати, жива вона чи ні, і де перебуває, оскільки її можуть етапувати до якоїсь клініки для штучного виведення з голодування. 

Станом на 7 березня на усі вмовляння приймати їжу і воду льотчиця відповідає відмовою. У Савченко "періодично виникає тахікардія, набрякають ноги, порушена терморегуляція".

Також Савченко забороняє російським лікарям брати в неї аналізи й проводити з нею будь-які медичні маніпуляції. 

Російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.

Раніше Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів Павла Карпова, помічника Владислава Суркова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування