Пен-центр Росії закликав визнати недійсним слідство у справі Савченко

Середа, 9 березня 2016, 01:05

Група членів Російського Пен-центру закликала владу Росії визнати недійсними результати російського слідства у справі українки Надії Савченко, яку в цій країні звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

Про це йдеться в їхній заяві, повідомляє Радіо Свобода.

Автори заяви стверджують, що за результатами цього слідства прокуратура домагається для Савченко "жорстокого, несправедливого й неправосудного покарання". Вони закликають припинити переслідування громадянки України, що, як вони наголосили, пов’язане з політичними мотивами.

"Вона має бути визнана військовополоненою і включена до процесу обміну військовополоненими відповідно до мінських домовленостей, підписаних Росією", – мовиться в заяві.

Серед тих, хто її підписав, – громадяни не тільки Росії, а й інших країн: Світлана Алексієвич, Олександр Архангельський, Михайло Берг, Борис Вишневський, Володимир Войнович, Сергій Гандлевський, Вероніка Доліна, Лев Рубінштейн, Віктор Шендерович, Ірина Ясіна й багато інших.

Як відомо, Надія Савченко від 3 березня оголосила сухе голодування на знак протесту проти зволікання з винесенням їй вироку після того, як на суді в місті Донецьку Ростовської області Росії, де того дня очікували на завершення слухань після останнього слова Савченко, суддя неочікувано закрив засідання й оголосив перерву до виголошення останнього слова до 9 березня. Її останнє слово згодом оприлюднили адвокати.

За останніми повідомленнями, стан її здоров’я погіршується. Існують побоювання, що Савченко може не вижити чи лишитися інвалідом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування