Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд скасував розшук Іванющенка

П'ятниця, 1 квітня 2016, 12:07

Дніпровський суд Києва у п'ятницю вранці скасував розшук соратника Януковича – олігарха Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом Юра Єнакіївський.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

За його словами, рішення прийняв суддя Микола Чаус.

"Чаус прийняв рішення в інтересах найближчого соратника Януковича Юри Єнакіївського. Він скасував розшук Юрія Іванющенка. Також він скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу", – повідомив Лещенко.

Ну что же, новое "днище" не заставило себя ждать! В пятницу утром "судья по вызову" Чаус принял решение в интересах ближ...

Posted by Сергій Лещенко on Friday, April 1, 2016

Депутат нагадав, що місяць тому було чергове клопотання адвокатів Іванющенка в Печерський суд про поновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання.

"Після чого адвокати незаконно заявили відвід всьому складу Печерського суду, і апеляційний суд визначив, що справа буде слухатися в Дніпровському суді Києва. І на наступний день після перенесення в Дніпровський суд, ця справа зовсім "випадково" потрапила до одіозного судді Чауса, який призначив розгляд скарги на той же день. Як виявилося – не дарма. Чаус скасував розшук Іванющенка", – додав він.

Депутат додав, що після вступу рішення в законну силу Юра Єнакіївський "зможе нарешті виїхати з московського ув'язнення до своєї сім'ї в Монако".

"Злі язики кажуть, що зняття Єнакіївського з розшуку вирішувалося на Банковій, але ми в це, звичайно, не віримо. Просто суддя Чаус вирішив перевищити свою владу і безкорисливо подарувати свободу Іванющенку", – написав Лещенко.

Він нагадав, що цей же суддя Чаус відомий обранням запобіжного заходу соратникові Ігоря Коломойського Геннадієві Корбану – в середині березня він відпустив Корбана з-під варти.

Як відомо, у жовтні минулого року Вища рада юстиції рекомендувала внести подання про звільнення Чауса разом з низкою інших суддів, які судили активістів Євромайдану.

У лютому суд зобов'язав Генпрокуратуру закрити справу Іванющенка. Відомство оскаржило це рішення, але програло справу.

У п'ятницю прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив, що ГПУ не закривала справу проти Іванющенка.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...