Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ виділила бойовикам Донбасу 800 мільйонів - розвідка

Неділя, 10 квітня 2016, 18:17
РФ виділила бойовикам Донбасу 800 мільйонів - розвідка

На початку квітня з бюджету РФ бойовикам на тимчасово окупованому Донбасі надійшло близько 800 млн. російських рублів.

Про це 10 квітня повідомили у Головному управління розвідки Міноборони України. 

"Попри стагнацію російської економіки, воєнно-політичне керівництво РФ продовжує виділяти з бюджету значні кошти для продовження підривної діяльності на тимчасово окупованих територіях сходу України. Встановлено, що на початку квітня з бюджету РФ надійшло близько 800 млн. російських рублів, з яких 775 млн. призначається для утримання частини адміністративного апарату та силових структур "ДНР" та "ЛНР", де службу за контрактами з російською окупаційною владою проходять переважно місцеві жителі", - йдеться у повідомленні.

Ще  25 млн. призначено для домінування російської пропаганди - на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки, а також для запуску проектів "цифрового мовлення" в н.п.Стаханов, Красний Луч і Чорнухине (на ці проекти передбачено 700 тис.), повідомили у розвідці.

Також розкрито схему фінансових махінацій з частиною бюджету Росії, що виділяється на продовження збройної агресії проти України та утримання тимчасово окупованих територій Донбасу, яка створена за безпосередньої участі "міністрів фінансів "ЛНР" Є.Мануйлова та "ДНР" Є.Матющенко.

"Для списання вкрадених коштів активно використовуються проекти відновлення інфраструктури населених пунктів, які перебувають впритул до зони активних бойових дій із застосуванням т.зв. "револьверного" принципу (один об’єкт може відновлюватись декілька разів) та навмисних обстрілів "вже відновлених" будинків. 25% виділених з російського бюджету коштів повертається в Москву російським корумпованим чиновникам у вигляді "подяки" за їх допомогу в отриманні та списанні", - зазначили у ГУР.

Окрім того ще 15-20% бюджету розкрадається на місцях, місцевими функціонерами, а біля 10% – призначається співробітникам ФСБ, як плата "за дах".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування