Сільраду Коцюбинського захопили депутати – люди за перевибори

Понеділок, 11 квітня 2016, 09:38
Сільраду Коцюбинського захопили депутати – люди за перевибори
Ольга Червакова

У ніч із 8 на 9 квітня будівлю селищної ради Коцюбинського в Київській області захопили депутати "Нових облич", у суботу там уже змінили замки.

Про це повідомляє екс-депутат ради, журналіст Ірина Федорів у блозі на "Українській правді. Київ".

"Люди, яким пощастило потрапити всередину будівлі, зафільмували, як депутати штампували якісь рішення печаткою, якої не могло бути в депутатів, бо селищна голова Ольга Матюшина їм її не передавала", - наголошує вона.

У неділю відбулося народне віче проти перевороту і силового захоплення влади в Коцюбинському. Біля Будинку культури зібралося майже півтисячі людей. Приїхали нардепи, депутати облради, голова райради і керівник Київської області, який назвав дії "Нових облич" "у певній мірі захватом влади".  

Люди на віче вирішили, що Ольга Матюшина – легітимна селищна голова, а депутатів, які її відсторонили, треба "виганяти" на перевибори. Відповідне звернення до Верховної Ради підписали близько 400 односельців.

Також люди вимагають притягнути до відповідальності тих осіб, які самовільно захопили будівлю ради, зняли замки і штампували рішення.

"400 підписів за розпуск селищної ради було зібрано за півгодини", - пише нардеп Ольга Червакова.

Народне віче проти перевороту і силового захоплення влади в Коцюбинському Київської області постановило: Ольга Матюшина...

Posted by Olga Chervakova on Sunday, April 10, 2016

Станом на ранок понеділка протистояння в Коцюбинському триває.

Протистояння навколо Коцюбинської селищної голови триває. Будівля селищної ради. Зараз.

Posted by Olga Chervakova on Sunday, April 10, 2016

Ірина Федорів нагадує, що Ольга Матюшина бореться за збереження Біличанського лісу, за який громада  воює вже 7 років.

"Це мільярдні інтереси дерибанників та мера Ірпеня Володимира Карплюка. Саме він має ділянку в подерибаненій частині лісу. Саме він задекларував рекордні 67 квартир. Як думаєте, в чиїх інтересах він буде працювати?", - додає журналіст.

За її словами, Матюшина провела громадський аудит і виявила корупційні схеми, не піднімає тарифів і судиться з монополістами.

"У п'ятницю вона виграла суд на 1,5 мільйони в такого монополіста (бюджет селища – 7 мільйонів) і депутати партії мера-забудовника вирішили виголосити їй недовіру. На підтримку приїхав десант депутатів з усіх підконтрольних населених пунктів Приірпіння. І, звісно, тітушня", - пише Федорів.

За її словами, виголосили недовіру з порушенням законів та процедур.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування