Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що в коаліції двох нема "тушок" і "двері відкрито"

Понеділок, 11 квітня 2016, 12:19

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко сподівається, що заява Арсенія Яценюка про відставку з посади прем’єр-міністра пришвидшить формування нової коаліції.

"Політичний діяч повинен визнавати реальність і вчасно робити серйозні кроки. інакше навіть мужні кроки, як заява про відставку, не викликають захоплення", - сказав Луценко на погоджувальній раді парламенту.

"Тим не менше, ми з повагою ставимося до заяви прем’єр-міністр Арсенія Яценюка, як, власне, з повагою ставимося до більшості того, що він зробив. Хоча критикували й вимушено критикуємо до сих пір те, що він не зробив. Думаю, що заява про відставку Арсенія Петровича Яценюка пришвидшить остаточне завершення процесу переформатування коаліції", - сказав він.

Луценко зазначив, що останніми тижнями позафракційні депутати входили у фракції коаліції.

"Нічого подібного з тим, як за колишнього режиму викупали депутатів до чужих фракцій або з опозиції переводили у більшість, не відбувається. Люди обрані на мажоритарних округах, або люди, які раніше були виключені з тої чи іншої фракції, мають право – за законом – з депутата позафракційного стати фракційним депутатом. Не міняючи, при цьому політичну орієнтацію – що дуже важливо в даному процесі", - заявив він.

"Думаю, що це процес буде завершено вже сьогодні під час засідання фракцій найкрупніших – і завтра чи в найближчі дні ми зможемо оголосити, що конституційна норма про подання прізвища нового прем’єр-міністра коаліцією фракцій може бути виконана самотужки двома найбільшими фракціями парламенту", - сказав лідер фракції БПП.

"Я сподіваюся, що це відбудеться найближчим часом", - додав він.

Луценко офіційно заявив: "Це не закриває двері коаліції".

"Всі інші депутати, котрі не мали стосунків із політично злочинною, із нашої точки зору, попередньою владою, ми запрошуємо до складу коаліції. Без ультиматумів, без надмірних партійних і особистих амбіцій – прошу дуже заходити і працювати разом", - додав він.

На думку Луценка, "люди не розділяють депутатів на коаліційних і некоаліційних, усі ми - в одному човні, і поки що цей човен дуже погано рухається вперед".

"Тому всі, хто хоче нести відповідальність за країну, будь ласка, приєднуйтеся до коаліція. Разом є час сформувати не лише прізвище нового прем’єра, але й новий уряду", - додав він.

Однак представник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв сказав, що партія Юлії Тимошенко буде сумлінною в опозиції.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування