Луценко називає міфом "зловживання Порошенка", але за деофшоризацію

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:55

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко стверджує, що президент Петро Порошенко не завдав втрат Україні, створивши компанії в офшорах.

На погоджувальній раді парламенту Луценко нагадав, що Порошенко публічно, оголосивши про це всій країні, передав свою корпорацію "Roshen" у "сліпий траст" до всесвітньо визнаного банку.

"Жодних коштів, жодних фінансових рухів у цьому трасті не відбувалося, а отже це не приносило жодних збитків для бюджету України. Всі, хто хоче це знати, знають", - зазначив депутат.

"Але глухі політикани, які їдять з рук олігархів, які в деклараціях показують, вибачте, 80 тисяч гривень (доходу за рік - ред.), а живуть при цьому в палацах на 500 квадратних метрів, невідомо, звідки взятих, розказують про можливі зловживання президента", - заявив Луценко.

"Я думаю, треба полишити цю тему, бо політиканство уже вбило перспективу України у Голандії. Подальше розкручування міфічних зловживань президента несе шкоду не йому, а країні", - сказав він.

Тим не менше, за словами Луценка, фракція БПП "вважає, що парламент дійсно має зреагувати на загальний всесвітній скандал з реально вкраденими грошима, які лежали на офшорних рахунків, які не мають стосунку до президента України, але, тим не менше, це факт – і вони можуть мати справу до інших політиків та бізнесменів".

"І ми пропонуємо створити робочу групу по опрацюванню законодавства, яке дозволить деофшоризувати економіку України", - сказав Луценко.

"Таку робочу групу доцільно створити, поставити їй максимум 2-місячний термін для того, що парламент уже цього року вніс необхідні зміни, аби наступний бюджет був повнішим", - додав він.

Як відомо, 3 квітня світові ЗМІ одночасно опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів і відомих людей різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

Серед них, крім інших, виявилися президент України Петро Порошенко і Росії – Володимир Путін.

Претензії до Порошенка полягають у приховуванні факту створення компаній в офшорі. Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Порошенко стверджує, що використовував офшори не для мінімізації податкового навантаження, а для передачі своїх активів у "сліпий" траст, за умовами банку Rothschild.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування