Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваному у вбивстві "Ендрю" продовжили арешт до 9 червня

Понеділок, 11 квітня 2016, 18:07
Підозрюваному у вбивстві Ендрю продовжили арешт до 9 червня

Демобілізований старшина 92-ї бригади ЗСУ Олександр Свідро, якого підозрюють у причетності до розстрілу мобільної групи Андрія Галущенка з позивний "Ендрю", ще 2 місяці проведе під домашнім арештом.

Про це заявив за результатами засідання суду у понеділок слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Андрій Лутай, повідомляє Укрінформ.

Слідчий суддя ухвалив клопотання прокурора про продовження строку домашньому арешту Свідру Олександру Григоровичу на 2 місяці, тобто до 9 червня 2016 року включно.

Як йдеться у клопотанні, Свідро також має утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні, а також здати слідчому свої документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Під час засідання прокурор, начальник відділу процесуального керівництва Військової прокуратури сил АТО Микола Чернага стверджує, що Свідро, який нібито налагодив "тісні зв'язки" з членами НЗФ на окупованих територіях, може втекти з території України. 

Окремо прокурор повідомив, що наразі Свідро проходить і у другому кримінальному провадженні, пов'язаному з незаконним зберіганням боєприпасів (за словами екс-розвідника, це декілька магазинів з патронами пістолета, які він забув у своєму бронежилеті).

Сторона захисту на засіданні заявляла про необхідність скасування домашнього арешту, мотивуючи це як належним виконанням підозрюваним своїх обов'язків, так і відсутністю доказів причетності Свідра до вбивства.

Як відомо, колишнього старшину 92-ї бригади Свідра підозрють в умисному вбивстві двох осіб - членів мобільної групи по боротьбі з контрабандою Андрія Галущенка з позивним "Ендрю" та співробітника фіскальної служби Дмитра Жарука - та незакінченому замаху на ще 4 осіб у зв'язку з виконанням ними свого обов'язку. 

Командир 92-ї ОМБ Віктор Ніколюк відкинув звинувачення на адресу бригади, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, поки триває слідство.

12 та 14 лютого затримали та помістили у СІЗО двох колишніх розвідників 92-ї омбр Свідра та Павла Долженка (позивний "Крим"). Пізніше обом колишнім військовослужбовцям обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування