У Путіна не знають, чи голодує Савченко

Вівторок, 12 квітня 2016, 12:33

У Кремлі заявляють, що не знають, чи голодує українська льотчиця Надія Савченко.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання, чи є ризик, того, що стан здоров'я Савченко, яка оголосила голодування, різко погіршиться ще до прийняття рішення президентом Росії по її справі він відповів:

"Я тут з вами погоджуся, ось ви сказали, що нібито (голодування - ІФ). Справа в тому, що ми дійсно точно не володіємо інформацією, чи йде мова про голодування, тому що дані дуже суперечливі - і від неї, і від адвоката. Там то мова йде про голодування, то мова не йде, то сухе, то не сухе", - сказав він.

"Ми виходимо з того, що в системі ФСВП, безумовно, контролюється здоров'я ув'язнених і тому, звичайно, в даному випадку не хочеться думати про погане. Хочеться сподіватися на те, що якщо якісь нездужання там має місце, то відповідно їй буде надаватися допомога", - сказав Пєсков.

При цьому він уточнив: "Якщо це має місце. Ще раз повторюся, якоюсь інформації про стан здоров'я ув'язненої Савченко ми не володіємо".

Крім того, Пєсков заявив, що на "пряму лінію" з президентом РФ Володимиром Путіним не надходять запитання про Савченко, передає РИА Новости.

"Я перелопатив багато-багато тисяч запитань: не питають люди про Савченко, і з України не питають про Савченко", - сказав Пєсков.

Він не уточнив, чи планує президент підняти цю тему в ході "прямої лінії". "Нічого не можу зараз сказати, я б не хотів чогось передрікати, це ж досить вільна розмова. Якщо ця тема буде цікавити, то буде", - сказав Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News