Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До захопленого представника ООН нікого не пускають – Геращенко

Середа, 13 квітня 2016, 11:25

Питання звільнення співробітника ООН, якого затримали бойовики  на Донбасі, буде поставлено під час мінських переговорів наступного тижня.

Про це "Українській правді" повідомила представник гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

"Ми будемо піднімати це питання на Мінських переговорах, бо йдеться про безпеку гуманітарних місій. Ми звертаємося до ОРДО з вимогою відпустити співробітника місії ООН", - сказала Геращенко.

У своєму Facebook вона повідомила, що ще 8 квітня бойовики ОРДО в окупованому Донецьку затримали співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України.

"Всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, застосовували всі можливі непублічні зусилля задля звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі", - зазначила вона.

"До нього не допускають представників міжнародних місій - ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ. Я поінформувала про цей кричущий випадок координаторів від ОБСЄ і в мінській ТКГ, і в гуманітарній підгрупі", - додала Геращенко.

"Ми закликаємо всі міжнародні організації і інститути звернути особливу увагу на ситуацію з заручниками, що їх утримують в ОРДЛО , і вимагати від контрольованих РФ бойовиків негайного звільнення заручників", - додала вона.

Крім того, вона подякувала ЗМІ, "які з надзвичайним розумінням і делікатністю поставилися до цієї проблематики".

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування