НБУ подав до суду на депутата від "Самопомочі"

Середа, 13 квітня 2016, 12:02

Національний банк 12 квітня подав позов до суду на депутата від "Самопомочі" Павла Костенка про захист ділової репутації.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Зазначений народний депутат розповсюджував недостовірну інформацію про зловживання керівництвом Національного банку при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики", – йдеться у повідомленні.

НБУ наполягає, що ніколи не здійснював будь-які операції з ОВДП з міжнародним ідентифікаційним кодом ISIN UA4000152441.

Раніше Костенко стверджував, що партнери голови НБУ Валерії Гонтаревої завдяки "спекуляціям" НБУ за один день заробляють 80 млн гривень. У якості прикладу він наводив операції з ОВДП саме з таким кодом.

"Продаж ОВДП з портфелю Національного банку у 2015 році здійснювався виключно за ринковими цінами через відкриті та анонімні біржові торги на двох фондових біржах - ПАТ "Фондова біржа ПФТС" и ФБ "Перспектива". До таких торгів мали доступ усі члени цих бірж", – запевнив регулятор.

В Нацбанку також додали, що не мають повноважень та інституційних зобов’язань контролювати та впливати на господарську діяльність інших учасників торгів державними облігаціями, а вся інформація стосовно продажу ОВДП на аукціонах розміщена на сайті НБУ.

Серед вимог позову НБУ – спростування "неправдивої інформації та компенсація нанесеного морального збитку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування