Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд в Києві дозволив арешт голови окупаційного уряду Криму

Середа, 13 квітня 2016, 14:49

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання глави окупаційного уряду Криму Сергія Аксьонова.

Про це повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури.

В ГПУ зазначають, що прокуратура Автономної Республіки Крим проводить розслідування в кримінальному провадженні за фактом заволодіння і передачі у власність Росії майна, що належить Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр" Артек ".

В Генпрокуратурі кажуть, що "голові" незаконно створеного органу Ради міністрів Республіки Крим Аксьонову повідомлено про підозру.

"Ухвалою Печерського суду Києва надано дозвіл на затримання підозрюваного у кримінальному провадженні Аксьонова з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Крім того в ГПУ нагадують, що ухвалою Оболонського районного суду Києва накладено арешт на майно "Артека", яке є об’єктом кримінально протиправних дій та речовим доказом у кримінальному провадженні, на загальну суму 242 228,7 тис грн.

У свою чергу, сам Аксьонов запросив українських правоохоронців до Криму для виконання рішення суду.

"Якщо суд Києва вирішив мене затримати і заарештувати, то нехай спробують виконати своє рішення. У чому проблема? Адресу знають - вперед до виконання. Залишилося тільки приїхати. Якраз сиджу і чекаю їх, коли приїдуть", - написав він у Facebook.

Також судом надано дозвіл на затримання призначеного анексованою владою АР Крим так званого генерального директора НВАО "Масандра" Ярини Павленко.

Мова йде про провадження за фактом розтрати однієї пляшки унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року вартістю близько 100 тис дол США, яке належало до колекційного фонду "Масандри", було національним надбанням України, становило значну історичну, наукову та практичну цінність.

Як відомо Павленко відкоркувала для президента Російської Федерації Володимира Путіна та екс-прем’єра Італії Сильвіо Берлусконі пляшку вищевказаного вина а потім списала його за ціною 44 рубля 12 копійок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...