Російські СУ-24 дражнили есмінець США в Балтійському морі

Четвер, 14 квітня 2016, 02:20

Есмінець Військово-морських сил США, який перебуває в водах Балтійського моря, на цьому тижні став об'єктом "надзвичайно близьких" обльотів російськими літаками.

Про це пише The Guardian.

Російський літак пролетів на висоті 30 футів над есмнцем США, що бере участь в навчаннях в Балтійському морі. Флот США описав ці дії як "імітацію атаки" - одне з найближчих і ризикованих зближень між збройними силами двох країн за останні роки.

ВМС США опублікували фото і відео, що демонструють, як СУ-24 "дражнив" есмінець USS Donald Cook, що несе керовані ракети.

Американські військові також відзначили, що російський вертоліт Kа-27 облетів кілька разів навколо есмінця і з нього були зроблені знімки.

Обидва інциденти сталися 12 квітня в міжнародних водах.

Прес-секретар Білого Дому Джош Ернст заявив, що така поведінка абсолютно несумісна з професійними нормами військових операцій, що проходять в безпосередній близькості один від одної в міжнародних водах і повітряному просторі.

Подібний інцидент з цим же американським військовим кораблем стався в квітні 2014 року в міжнародних водах Чорного моря, тоді російські винищувачі також впритул наблизилися до нього.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування