В Amnesty International засудили заборону Меджлісу

Четвер, 14 квітня 2016, 03:59

Рішення про припинення діяльності Меджлісу, представницького органу кримських татар у Криму, зводить нанівець одне з тих небагатьох прав, які ще лишилися у меншини, яку Росія має захищати, а не переслідувати.

Про це йдеться у заяві Amnesty International.

Рішення, оголошене де-факто прокурором Криму, Наталією Поклонською, свідчить про нову хвилю репресій проти кримськотатарського народу. Вона прийшла після різкого збільшення наступів на свободу зібрань, асоціацій та вираження поглядів, яке почалось відтоді, як Росія анексувала український Крим два роки тому.

"Будь-хто, пов’язаний з Меджлісом, тепер, у результаті цієї заборони, спрямованої на придушення тих небагатьох інакодумців в Криму, які ще лишилися, може стати жертвою серйозних звинувачень в екстремізмі", — каже Денис Кривошеєв, заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

"Рішення припинити діяльність Меджлісу в рамках російських анти-екстремістських законів — це ворожий, каральний захід, що позбавляє членів кримськотатарської спільноти права на свободу асоціацій".

Де-факто влада все більше і більше переслідує тих, хто виступає проти анексії Криму або підозрювався у проукраїнській позиції у дні перед та після формального захоплення влади Росією 18 березня 2014 року. Більшість активних критиків залишили півострів, включаючи двох кримськотатарських лідерів, яким заборонили повертатися.

Як повідомлялось, голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська прийняла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News