У Криму затягують справу "26 лютого" - адвокат

Неділя, 17 квітня 2016, 04:45

У Криму слідство затягує процес у справі "26 лютого", фігурантами якої є Ахтем Чийгоза, Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

Він розповів, що 16 квітня почалося ознайомлення обвинувачених та їхніх захисників з матеріалами справи "26 лютого".

"Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі знову привезли в ГСУ СК РФ по РК. На поточний момент мої похмурі припущення не виправдалися, нових звинувачень пред'являти не стали, це добре. Слідство уточнило шкоду, заподіяну потерпілим", - зазначив він.

При цьому Полозов додав, що слідство ймовірно навмисно затягує процес.

"Разом з тим, я не вірю в незалежність кримських суддів, навряд чи вони повернули справу прокурору і слідству за власною ініціативою і з таким дріб'язковим приводом. По суті, ніяких змін в справі не відбулося, тому складається відчуття, що комусь було потрібно затягнути час в цьому процесі. Питання тільки кому і навіщо", - додав він.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які 26 лютого 2014 року брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України і активістів партії "Русское единство".

За даними російського слідства, тоді через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Серед фігурантів "справи 26 лютого" - Ахтем Чийгоз, Алі Асанов та Мустафа Дегерменджі.  Підсудні в цій справі своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Правозахисний центр "Меморіал" у Росії визнав Чийгоза, Асанова і Дегерменджі політв'язнями.

Наприкінці березня кримський суд, розглядаючи справу "26 лютого", залишив Чийгоза, Асанова та Дегерменджі під вартою до 24 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування