Кримськотатарський батальйон почне патрулювання у травні

Неділя, 17 квітня 2016, 18:45

Спільні патрулі громадського формування "Аскер" із співробітниками поліції для забезпечення безпеки на Херсонщині планують розпочати роботу у травні.

Про це заявив лідер акції з блокади Криму Ленур Іслямов, пише Крим.Реаліі

На думку Іслямова, теракт, що відбувся у Новоалексіївці,  був спрямований проти кримських татар, оскільки вибух стався неподалік від мечеті.

"Херсонська область зараз піддається такому інформаційному бомбометанню з боку російської влади... Мешканці Новоолексіївки відчули, що "русскій мір" до них дістався. Це сталося у формі терактів. Те, що починалося на Донбасі, Придністров'ї, тепер дісталося до Новоолексіївки. Проти нас йде агресор", - заявив Іслямов.

Як відомо, громадянське об'єднання "Аскер" формується учасниками акції з цивільної блокади Криму та організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Днями у селищі c.Новоолексіївка Генічеського району поблизу адмінкордону з анексованим Кримом стався вибух: він пролунав в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, який було припарковано у громадському місці. Внаслідок вибуху одна людина загинула, четверо отримали поранення, подію кваліфіковано як теракт. 

Раніше так званий прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що прокуратура Криму розпочала попереднє слідство за фактом створення батальйону кримських татар "Аскер".

За словами Поклонської, зібрані матеріали долучать до вже порушеної кримінальної справи щодо формування добровольчого батальйону ім.Номана Челебіджихана.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв, що створення батальйону кримських татар у Херсонській області на адмінкордоні з анексованим Кримом дозволить посилити українську присутність в області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування