Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ перевіряє "Центр протидії корупції" та Одеську ОДА

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:34

Генпрокуратура розслідує витрачання коштів, отриманих "Центром протидії корупції" та Одеською ОДА від іноземних донорів у рамках реформи прокуратури.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив в.о. генпрокурора Юрій Севрук.

За його словами, ГПУ встановила, що саме ЦПК та Одеська ОДА отримала ці кошти.

"Для того, щоб не було огульних звинувачень Генпрокуратури, ми повинні розібратися – скільки коштів було виділено і як вони були витрачені. Якщо порушень не було, кримінальне провадження буде закрито. Якщо були, то винні повинні понести відповідальність", – сказав він.

Севрук додав, що ГПУ отримала доступ до відповідних документів і вони зараз аналізуються. Він уточнив, що про підозру нікому не повідомлялося.

Він не зміг відповісти, скільки коштів отримав "Центр протидії корупції", але заявив, що "там пройшли значні суми грошей".

Севрук також запевнив, що ніхто не збирається допитувати з цього посла США Джеффрі Пайетта, однак припустив, що в посольство США може бути направлений відповідний інформаційний запит.

Як відомо, Печерський суд Києва надав слідчим ГПУ доступ з правом вилучення речей і документів "Центру протидії корупції", а також документів, що становлять банківську таємницю. Відповідні постанови видані судом в один день – 22 березня.

У рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, повинні надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу.

"Центр протидії корупції" називає таке кримінальне провадження приводом втрутитися і заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунку та розпочати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генпрокуратури.

Як відомо, відповідальним за реформу Генпрокуратури був колишній заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе. Він пояснив, що гроші не направлялися на рахунки Генпрокуратури, оскільки іноземні донори фінансували лише конкретні проекти з реформування прокуратури, а не давали гроші ГПУ для розпорядження на її розсуд.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування