За мера Вишгорода внесли заставу

Понеділок, 18 квітня 2016, 19:36

За міського голову Вишгорода Київської області Олексія Момота, якого взяли під арешт у справі про корупцію, внесено заставу в розмірі 5 млн грн.

Про це на своєму Facebook повідомив голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган.

"Заставу 5 млн грн за Олексія Момота внесено", - повідомив він.

За словами Горгана, 2 млн 585 тис. грн внесла дружина народного депутата із депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, 1 млн 400 тис грн - позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн – "небайдужі жителі Вишгорода через рахунок дружини Вишгородського мера, Марини Момот".

"Олексія Момота згідно ухвали суду повинні звільнити протягом одного дня з моменту отримання документу з відміткою банку, що підтверджує внесення коштів на рахунок. Документи адвокати вже везуть в установу, де він зараз утримується", - зазначив голова Вишгородської РДА.

Як відомо,  Момота було затримано 14 квітня, за версією слідства, він разом із спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тисяч доларів та приміщення площею 4 тис кв метрів у новобудові.

У початковому повідомленні СБУ йшлося про вимагання хабара у сумі 1 млн євро.

17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода Момоту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування