Савченко прокоментувала суд над ГРУшниками РФ

Вівторок, 19 квітня 2016, 10:23

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко не вважає її справу і судовий процес над бійцями ГРУ Генштабу ЗС РФ аналогічними.

Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у себе в Twitter у вівторок.

"Савченко не вважає свою справу і справу Єрофеєва-Александрова дзеркальними", - пише захисник.

"Справи в Києві і РФ йшли паралельно, але вважати їх однаковими, як в частині обвинувачення, так і в частині винності в обох випадках неправильно", - відзначає він.

"Савченко викрали і перевезли в РФ, російські спецназівці опинилися в Україні самі. Це принципова різниця", - підкреслив Фейгін.

Адвокат Савченко зазначив, що "не вважає правильним намагатися до чогось схиляти Єрофеєва і Александрова" і запропонував питання переговорів залишити політикам.

Російських спецпризначенців Єрофеєва й Александрова затримали у травні 2015 року в Луганській області після бою, в якому загинув український військовий.

Під час допиту вони назвали себе чинними бійцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії. Однак пізніше обидва змінили свої свідчення і заявили, що зробили такі заяви під тиском.

18 квітня Голосіївський районний суд Києва визнав їх винними у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту та засудив до 14 років ув'язнення з конфіскацією усього майна, яке знаходиться у їх власності.

Президент Петро Порошенко висловлював пропозицію з обміну російських ГРУшників на незаконно засуджену в Росії до 22 років колонії українську льотчицю і депутата Надію Савченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування