Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров каже, що Путін наблизився до Гітлера, а світ – як страус

Вівторок, 19 квітня 2016, 10:59

Депутат і один із лідерів кримських татар Рефат Чубаров вважає, що якщо світ не відреагує на заборону Росією Меджлісу кримськотатарського народу, то Володимир Путін може зазіхнути на інші народи.

Про це він сказав із трибуни Верховної Ради 19 квітня.

"18 квітня 2016 року рішенням Міністерства юстиції Російської Федерації, країни-агресора, Меджліс кримськотатарського народу внесений до переліку екстремістських організацій, діяльність яких заборонена на території Росії", - зазначив Чубаров.

"Режим Путіна, який окупував Крим, зробив ще один крок, який скоротив ментально дистанцію між ним і режимом Гітлера, який також прирікав цілі народи окупованих ним країн Європи до знищення", - заявив він.

За словами Чубарова, у кримських татар "немає питань до Путіна, він поводить себе в окупованому ним Криму настільки брутально, наскільки йому дозволяє міжнародна спільнота".

"Інша права, чи усвідомлюють лідери країн Заходу наслідки для власних народів своєї страусиної політики по відношенню до Росії, яка відкрито приміряє на себе роль власника "судєб всього міру", - заявив лідер кримських татар.

"Сьогодні під ударом кримські татари, українці, Україна. Але ніхто не може уникнути відповіді на питання: а хто буде завтра приречений Росією", - наголосив він.

"Отже лідери країн Заходу, міжнародної спільноти мають зрозуміти: якщо не зупинимо Путіна, то завтра буде їхня країна, їхні народи (страждати – ред.)… Зупинимо агресора, звільнимо Крим, відновимо територіальну цілісність України", - сказав Чубаров.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Міністерство закордонних справ ініціювати засідання Ради безпеки ООН через заборону Меджлісу Росією.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування