Петренко: Найближчими днями подамо документи для повернення Савченко

Вівторок, 19 квітня 2016, 17:39
Петренко: Найближчими днями подамо документи для повернення Савченко

Українська сторона намагатиметься повернути Надію Савченко без дотримання бюрократичних процедур, щоб якомога швидше повернути їі на Батьківщину.

Про це на брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Конвенція, яка передбачає передачу громадян України з іншої іноземної держави передбачає бюрократичні процедури і в цій ситуації, в якій знаходиться Надія, звичайно, ті терміни, які визначені конвенцією, вони не є прийнятними. Тому сьогодні обговорений алгоритм, який включає в себе крім юридичних заходів політичні і дипломатичні заходи, що пришвидшити процес її повернення", - зазначив він.

"Ми подамо відповідні документи впродовж двох наступних днів, зараз ми дали можливість дипломатам попрацювати з тією стороною, щоб отримати гарантії дотримання строків повернення Надії в Україну", - пояснив міністр.

За його словами, всі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони, готові.

Відповідаючи на запитання, чи відпрацьовуються механізми обміну російських ГРУшників на Савченко Петренко відповів: "Наші дипломати відпрацьовують всі можливі механізми, щоб Надія та інші політв'язні повернулися в Україну".

Крім того, за словами Петренка, президент тримає на контролі повернення в Україну інших затриманих, яких незаконно тримають на території РФ, зокрема Сенцова, Кольченка та Афанасьєва.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...