Томенко оскаржив своє позбавлення мандату у Вищому адмінсуді

Субота, 2 квітня 2016, 11:26

Микола Томенко направив позов щодо позбавлення його мандату нардепа до Вищого адміністративного суду України. 

Як повідомили у прес-службі політика, у позовній заяві йдеться про визнання неправомірними та скасування рішення ХІІ позачергового з’їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" № 8-ПД від 25 березня 2016 року про дострокове припинення повноважень Томенка. 

Томенко як позивач звертає увагу на те, нормою Конституції  з ч. 5 ст. 81 встановлюється обов’язкова передумова дострокового припинення повноважень нардепа у зв’язку з його виходом із фракції – наявність закону.

"За відсутності відповідного закону рішення з’їзду партії є недостатньою підставою для дострокового припинення повноважень нардепа", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначив Томенко, "йдеться про тривалий судовий процес, який закінчиться рішенням Європейського суду з прав людини". Він додав, що "сьогодні судова система України керується президентом та його адміністрацією, як і в часи Януковича". 

Як відомо, з'їзд партії БПП "Солідарність" 25 березня ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП. Фірсов назвав замовниками такого рішення нардепів Ігоря Кононенка, Олександра Грановського та Сергія Березенка.

За Конституцією, достроково повноваження народного депутата припиняються через невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції. 

Томенко офіційно вийшов із фракції "Блок Петра Порошенка" на початку лютого 2016-го, за його словами, через спосіб ухвалення держбюджету на 2016 рік, який нібито на догоду Міжнародному валютному фонду зупиняє дію 37 соціальних та гуманітарних законопроектів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News