Фірсов також вирішив оскаржити позбавлення мандата

Субота, 2 квітня 2016, 14:27

Екс-нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Єгор Фірсов має намір подати позов до Вищого адмінсуду України про позбавлення мандата нардепа.

Про це Фірсов повідомив 2 квітня на своїй сторінці у Facebook.

"У понеділок подаю позов до ВАСУ. Буду оскаржувати рішення з'їзду БПП, рішення ЦВК і постанову Гройсмана. Всі три рішення суперечать закону і здоровому глузду, ми готові це довести", - заявив він.

Як відомо, з'їзд партії БПП "Солідарність" 25 березня ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП. 

Фірсов заявив про вихід з фракції на початку лютого та зазначив, що хотів вийти з фракції ще тоді, коли вона не підтримала рішення про позбавлення мандата Ігоря Кононенка

"Після голосування по Кононенку я зрозумів, що більшість моїх колег по фракції свідомо покриває корупційні схеми "нової родини", причому роблять вони це навіть тоді, коли про цю корупції відкрито говорять наші журналісти і західні партнери. Я бачу, як фракція БПП, завдяки кільком людям, впевнено повторює шлях Партії регіонів ", - заявив Фірсов.

Також Фірсов назвав замовниками такого рішення нардепів Ігоря Кононенка, Олександра Грановського та Сергія Березенка.

За Конституцією, достроково повноваження народного депутата припиняються через невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції. 

Центральна виборча комісія зареєструвала народними депутатами від БПП Олександра Бригинця та Дмитра Білоцерківця замість Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

2 квітня стало відомо, що Томенко направив позов про позбавлення мандата нардепа до Вищого адміністративного суду України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News