Росія єдина з G20 побажала перемоги Трампа на виборах в США

Середа, 20 квітня 2016, 07:30

Серед населення найбільших країн світу Росія виявилася єдиною, яка бажала б перемоги на президентських виборах в США республіканцеві і мільярдерові Дональду Трампу.

Це випливає з результатів опитування аналітичної компанії YouGov, проведеного серед 20 тис. дорослих респондентів на замовлення німецького ділового видання Handelsblatt, повідомляє РБК.

Кому віддали б перевагу самі американці не питали, оскільки досліджувалася міжнародна думка про внутрішню політику США.

Більшість опитаних віддали перевагу лідеру передвиборчих перегонів від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Максимальну перевага вона отримала в Мексиці, де її хотіли б бачити главою США на 54% більше людей, ніж Трампа.

У Росії Трампа хотів би бачити наступним президентом США 31% опитаних, тоді як прихильників Клінтон набралося 10%. Демократу Берні Сандерсу і республіканцеві Теду Крузу симпатизують по 1% росіян.

В кінці минулого року президент Росії Володимир Путін назвав Трампа лідером президентської гонки в США. "Він яскрава дуже людина, талановитий, без всяких сумнівів. Не наша справа визначати його переваги, це справа виборців США, але він абсолютний лідер президентських перегонів", - сказав Путін.

У відповідь мільярдер подякував Путіну за комплімент. "Завжди велика честь отримати таку приємні компліменти від людини, яку дуже поважають у себе в країні і за кордоном", - сказав Трамп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News