Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ вважають, що НАБУ не щире щодо справи Каська

Середа, 20 квітня 2016, 13:49

Перекваліфікування справи щодо житла Віталія Каська Національним антикорупційним бюро України свідчить про те, що в його діях таки припускають склад злочину.

Таку позицію висловив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко у коментарі "Українській правді".

"Генеральна прокуратура досить дивно оцінює заяви представників Національного антикорупційного бюро з приводу кримінального провадження щодо Віталія Касько", - сказав він.

"Відповідне провадження щодо квартир Віталія Каська було у провадженні НАБУ і розслідувалася за статтею 191 Кримінального Кодексу – розтрата чи заволодіння майном…. Під час розслідування наші колеги з НАБУ самостійно перекваліфікували зі 191 статті (ККУ) на 190-ту, тобто "шахрайство", – та у зв’язку з цим передали за підслідністю до національної поліції. Процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури", - заявив Куценко.

"Якби наші колеги з НАБУ вважали, що у кримінальному провадження щодо службового житла Віталій Каська немає складу злочину, вони повинні були цю справу закрити. І тоді сьогоднішні заяви були б логічні", - заявив він.

А так – поліція розслідує справу як шахрайство, розслідування триває, зазначив Куценко.

Він також наголосив, що районний суд підтвердив своєю ухвалою про обрання запобіжного заходу Каську, що "повідомлення про підозру йому було здійснено у відповідності до закону".

"Наша позиція, чесно кажучи, така сама як і в НАБУ офіційна", - зазначив при цьому представник ГПУ.

Куценко сказав, що фахівці НАБУ перекваліфікували справу – тобто "побачили там можливе шахрайство, бо вироку ще нема, і ми за фактом можливого шахрайства здійснюмо розслідування".

За його словами, перекваліфікування справи означає, що правоохоронці підозрюють склад злочину за іншою статтею.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив щодо Каська: "Та частина справи, розслідування якої було доручено НАБУ – стосовно нібито незаконного присвоєння ним квартир, – ми не знайшли там злочину. Якщо ГПУ вважає інакше, то, напевно, керується не тільки правовими міркуваннями".

Справу щодо колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська, який курував справу так званих "діамантових прокурорів", передали у поліцію на дорозслідування.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування