У Раді зависла доля Луценка

Четвер, 21 квітня 2016, 11:11

У четвер у порядку денному на розгляд парламенту не включено законопроект 4481, схвалений напередодні комітетом. З цього питання у Раді відбудеться нарада.

Про це в коментарі "Українській правді" повідомив народний депутат Антон Геращенко.

"Сьогодні у Раді під час перерви буде нарада, після якої буде прийнято рішення про те, чи буде прийнято цей закон (про зміни до закону про прокуратуру – УП). Якщо політичного консенсусу не буде, то він сьогодні не буде виноситися на голосування", - сказав Геращенко.

Як відомо, у Раду було внесено два законопроекти про внесення змін до закону про прокуратуру.

Геращенко зазначив, що фракція Народного фронту не має наміру підтримувати законопроект 4481 (Развадовського, Паламарчука), за який вчора проголосував профільний комітет. Крім того, за його словами, до альтернативного законопроекту 4469 (Алєксєєва, Князевича) у фракції також є низка зауважень.

Нагадаємо, єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган заявив, що генпрокурором України повинна стати особа, обізнана у юриспруденції і така, що має юридичний досвід.

У середу, 20 квітня, профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект 4481, який дозволяє очолити ГПУ людині без юридичної освіти. 

У коаліції пропонують на посаду генпрокурора главу фракції БПП Юрія Луценка, котрий не має юридичної освіти  та досвіду. Сам же Луценко заявив, що розчарований тим, що комітет схвалив законопроект 4481, а відхилив законопроект 4469 (Алєксєєва, Князевича). 

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News