Кабмін схвалив реформу ДФС

Четвер, 21 квітня 2016, 12:57

За пропозицією Міністерства фінансів уряд схвалив законопроекти, що забезпечать реалізацію рекомендацій МВФ у питаннях реформування фіскальної служби.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"З червня 2015 року Міністерство фінансів здійснює системну реформу ДФС, яку було узгоджено з МВФ та ухвалено Урядом, та яка фактично є дорожньою картою у стратегії реформування ДФС на 2 роки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачається утворення єдиного територіального органу ДФС на рівні регіону, якому будуть підпорядковані митниці та податкові інспекції. Відповідне рішення дозволить оптимізувати територіальні органи ДФС та скоротити чисельність працівників.

"Ще один ухвалений законопроект передбачає спрощення процедури адміністративного оскарження грошових зобов’язань платниками податків за рахунок встановлення однорівневої системи", - заявили у ДФС.

Згідно з проектом, єдиним рівнем оскарження буде центральних апарат ДФС, що спростить та прискорить розгляд скарг платників податків.

Окрім того, було прийнято рішення про збільшення кількості заступників керівників окремих державних органів за функціональним принципом.

"Відповідно, згідно з рекомендаціями МВФ та з метою забезпечення інституційних змін діяльності ДФС, було визначено п’ять функціональних напрямів діяльності ДФС, які мають бути закріплені за відповідною кількістю заступників голови ДФС", - йдеться у повідомленні.

"Таким чином, відповідні законопроекти допоможуть перетворити ДФС з контролюючого органу на сервісну службу, а також забезпечать виконання зобов’язань у рамках співробітництва з МВФ", - повідомляє прес-служба.

Ухвалені на засіданні Кабміну законопроекти були відкликані з Верховної Ради у зв'язку зі зміною складу уряду і наразі, після перепогодження Кабміном, будуть подані на розгляд народних депутатів знову. 

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування