Гройсман доручив розібратися з офшорами Данилюка

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:46

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив відповідним органам перевірити, чи є склад злочину у діях міністра фінансів Олександра Данилюка, який не задекларував три компанії.

Про це він сказав під час години запитань до уряду, відповідаючи на запитання депутатів.

"За попередній період часу міністр має надати вичерпну відповідь. Якщо ця відповідь порушить закон, він має прийняти рішення. Я би хотів, щоб НАЗК з цим розібралася. Якщо були зловживання і корупція, то за це потрібно нести відповідальність. Це особиста відповідальність міністра. Я чекаю від органів перевірки тих даних, які занесені чи мають бути занесені до декларації. І тоді я зможу зробити з цього питання висновок", - сказав Гройсман.

Сам же Данилюк заявив, що у нього "немає часу зараз розібратися із цим", тому він залучив юристів. 

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, щоДанилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP.

Данилюк все заперечував, заявляючи, що не має відношення до бізнесу з 2010 року. "Довгий час я жив і працював у Великій Британії. Понад 3 роки був генеральним директором інвестиційної компанії Rurik Investment Group. У кінці 2010 року я переїхав до України, написавши заяву про складання повноважень керівника компанії і продаж відповідної частки в ній. Із того часу я не займався справами компанії і не отримав від неї жодного доходу", - наголосив він.

Однак у четвер, 21 квітня, Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook, що справді є директором трьох компаній: двох - на Кіпрі та однієї на Кайманових островах.  

Журналіст програми "Схеми" Наталія Сідлецька заявила, що Данилюк зізнався після того, як журналісти "притисли" його документами. 

Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News