Росія готується відправляти "гумконвої" у Сирію

Неділя, 24 квітня 2016, 11:25

Російський Центр з примирення ворогуючих сторін на території Сирії  приступив до формування "гуманітарних конвоїв" для мешканців населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, що приєдналися до процесу примирення.

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Центру, який опубліковано на сайті Міноборони РФ, пише ТАСС.

"У російський Центр з примиренню надійшли звернення про надання гуманітарної допомоги від керівників адміністрацій і старійшин трьох населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, що приєдналися до процесу примирення. Фахівці Центру щодо примирення приступили до формування гуманітарних конвоїв для жителів цих населених пунктів", - зазначено у повідомленні. 

Як відомо, напередодні у Сирії внаслідок ракетно-бомбових ударів авіації сирійського президента Башара Асада по районах, підконтрольних повстанцям,  та обстрілів з боку повстанців загинула щонайменше 31 цивільна особа.

Субота стала другим днем масованих бомбардувань з боку урядових військ: напередодні внаслідок ракетно-бомбових ударів по об'єктах поблизу Алеппо загинули щонайменше 25 цивільних осіб, близько 40 людей отримали поранення. 

РФ активно формувала та доправляла "гумконвої" для бойовиків на окупованому Донбасі, без надання дозволу на огляд вантажів митниками та міжнародними спостерігачами, попри міжнародні норми надання гуманітарної допомоги: після доправлення вантажів терористи посилювали обстріли українських збройних сил та мирних мешканців. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування