Парубій про вибори на Донбасі: Дискусія має бути філософсько-світоглядною

Неділя, 24 квітня 2016, 15:35
Парубій про вибори на Донбасі: Дискусія має бути філософсько-світоглядною

Дискусія щодо виборів має носити філософсько-світоглядний, а не лише технічний характер.

Таку думку в інтерв'ю Інтерфакс-Україна висловив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Говорячи про своє ставлення до питання проведення виборів на Донбасі, Парубій зазначив, що їх "не можна розглядати як технічну річ".

"Закриття кордону – виходять військові, стають прикордонники – це технічна річ, яку можна визначати по датах, по засобах. А вибори є найвищим інструментом демократії, який може працювати лише за умови забезпечення цілого ряду свобод", - зазначив спікер ВР.

Він додав, що вибори – це "верх піраміди, якого можна дістатися, лише забезпечивши цей перелік".

"Наші західні партнери мали б це чути і розуміти. Я є прихильником мирного вирішення, але мають бути виконані передумови, які б забезпечили механізм проведення виборів", - додав Парубій. 

Також він підкреслив, що говорити про внесення змін до Конституції з нормою щодо Донбасу можливе лише за умови виконання бойовиками першої позиції Мінських угод – припинення вогню. 

"Є перший пункт Мінських угод, який називається "Припинення вогню". Важко говорити про виконання 13, 14, 15 чи 8 пункту в той момент, коли перший пункт брутально щоденно порушується атаками окупантів. Сподіваємося, що російські бойовики припинять щоденні обстріли позицій українських військових. Наполягав і наполягатиму на виконанні першої позиції Мінських угод – припиненні вогню. А потім продовжимо дискусію по інших питаннях", - заявив спікер ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування